ГоловнаПолітика

У Бердянську пам'ятник Феліксу Дзержинському переробили під Максима Кривоноса

Борцю з контрреволюцією подовжили вуса, позбавилися від борідки і додали вишиванку.

Фото: http://pro.berdyansk.biz/

В Бердянській виправній колонії бюст Фелікса Дзержинського, творця Всеросійської надзвичайної комісії із боротьби з контрреволюцією і саботажем (ВНК), переробили під козацького ватажка Максима Кривоноса.

Як видно на фото, оприлюднених сайтом "ПРОБердянск", "Дзержинському" подовжили вуса, позбавилися від борідки і змінили стрижку. Борця з контрреволюцією також одягли у вишиванку. На пам'ятник повісили табличку з написом "Максим Кривоніс (Перебийніс) 1600-1648 Полковник війська запорозького".

Максим Кривоніс - український військовий діяч, козацький ватажок, Лисянський полковник, один з керівників козацько-селянських повстань часів Хмельниччини, один з найближчих соратників Богдана Хмельницького.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року міськрада Волновахи Донецької області перейменувала пам'ятник Василю Чапаєву в монумент "Козак". Пам'ятник простояв рік, але потім його знесли.

З квітня 2015 року в Україні діє закон про декомунізацію. До серпня були демонтовані 2389 пам'яток, з них 1320 - пам'ятники Леніну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram