ГоловнаПолітика

Справу про великий хабар у НБУ передали в суд

Сергію Шацькому загрожує до 12 років в'язниці.

Справу про великий хабар у НБУ передали в суд
Сергей Шацкий
Фото: Facebook/Національний банк України

Генпрокуратура 19 жовтня передала в Печерський районний суд Києва справу колишнього директора департаменту платіжних систем Національного банку України Сергія Шацького. Його на початку року затримали під час отримання великого хабара.

Як повідомляють на сайті Генпрокуратури, крім Щацького, під суд підуть головний економіст Нацбанку і двоє посередників.

"Керівник Департаменту платіжних систем Національного банку України, діючи умисно, з корисливих мотивів, розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через посередників, у ролі яких виступали головний економіст зазначеної державної установи і двоє фізичних осіб, неправомірної вигоди на загальну суму 35 тис. доларів США в два етапи від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю за реєстрацію в Нацбанку внутрішньодержавної платіжної системи для здійснення готівкових і безготівкових переказів у межах України та видачу зазначеному підприємству відповідного свідоцтва", - сказано в повідомленні.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, за версією слідства, Шацький вимагав 35 тисяч доларів за реєстрацію платіжної системи "Платисервіс". 2 лютого під час отримання останньої частини хабара в розмірі 25 тисяч доларів його затримали. Шацькому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 800 тис. гривень. Гроші він вніс. Пізніше запобіжний захід пом'якшили до особистого зобов'язання.

З НБУ Щацького не звільнили, а перевели на нову посаду - він став керівником проектів і програм управління реформування фінансового сектору департаменту стратегії та реформування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram