ГоловнаПолітика

Під Верховною Радою залишилося кілька десятків мітингувальників

Дрони не зафіксували великого скупчення людей.

На фотографіях, знятих з дрона біля Верховної Ради, видно, що мітингувальники практично розійшлися. Біля наметів перебуває кілька десятків людей, активної підтримки, яка спостерігалася в попередні дні, немає. Фотографії опублікував "Обозреватель".

Фото: obozrevatel.com

Будівля парламенту, як і раніше, оточена і під посиленою охороною. Ситуація спокійна, люди переважно перебувають біля наметового містечка.

За даними агентства "Українські новини", в Маріїнському парку залишаються близько 20 великих і 25 маленьких наметів, ще, можливо, 20 - на проїжджій частині вулиці Грушевського.

Зазначають, що вночі патрульні відновили рух на ділянці Грушевського від перетину з вулицею Садовою до перетину з вулицею Шовковичною.

Нагадаємо, в Києві під будівлею Ради четвертий день триває акція протесту соратників лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі і низки інших опозиційних політиків. Організатори й учасники вимагають скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити Антикорупційний суд. У четвер увечері колона активістів на чолі з депутатом Єгором Соболєвим прийшла до Адміністрації президента. Вони передали текст законопроекту про антикорупційний суд президенту, щоб він вніс його в парламент від свого імені.

Докладно про те, що в таборі протестувальників відбувалося вчора, читайте в тексті Терези Лащук "Велика політична реформа. Фінал?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram