ГоловнаПолітика

НАБУ вирішило уточнити підозру Полякову

Кваліфікація справи не зміниться.

НАБУ вирішило уточнити підозру Полякову
Фото: Сергей Нужненко

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали нові відомості в "бурштиновій справі", фігурантом якої є народний депутат Максим Поляков, тому підозра щодо дій парламентарія потребує уточнень.

"Під час розслідування детективи НАБУ встановили нові обставини, через які підозра потребує уточнень. Водночас підкреслюємо, що їх зміст не змінює позицію слідства стосовно підозрюваного", - пояснили в прес-службі НАБУ агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

При цьому в Бюро вказали, що НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура залишають незмінною свою позицію щодо кваліфікації злочину, у вчиненні якого підозрюють Полякова. Як і раніше, йдеться про ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (діяння, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Раніше Поляков заявив, що з нього зняли звинувачення у вимаганні хабара.

Нагадаємо, Поляков є фігурантом справи про незаконний видобуток бурштину. Верховна Рада надала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram