ГоловнаПолітика

Організаторові вбивства Вороненкова обіцяли контроль над Харківською областю, - прокурор Києва

ФСБ Росії контролює кримінальні угруповання і доручає їм "завдання" в обмін на преференції.

Організаторові вбивства Вороненкова обіцяли контроль над Харківською областю, - прокурор Києва
Фото: Сергей Нужненко

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони, один з організаторів убивства колишнього депутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова мав отримати за це контроль над обігом наркотиків і зброї в Харківській області.

Про це розповів прокурор Києва Роман Говда, передає "Укрінформ".

"За оперативною інформацією, наближений до Тюріна (колишній чоловік вдови Вороненкова Марії Максакової, - ред.) Юрій Василенко за організацію цього злочину мав отримати контроль над Харківською областю. А це означає контроль зброї, нелегального обігу наркотиків та інше", - сказав він.

Говда також зазначив, що більшість кримінальних угруповань РФ підконтрольні спецслужбам, які доручають кримінальним авторитетам виконання різних завдань в обмін на преференції.

"На кожного з кримінальних авторитетів є компромат, який у вигідний спецслужбам час використовується. Так ФСБ може здійснювати контроль над злочинними угрупованнями і на території Російської Федерації, і загалом на пострадянському просторі, веде підривну діяльність, в тому числі і на території нашої країни", - пояснив прокурор Києва.

Нагадаємо, Вороненкова вбили в центрі Києва 23 березня. Убивцю Павла Паршова поранив охоронець колишнього депутата, і згодом він помер у лікарні.

9 жовтня Генпрокуратура завершила розслідування вбивства Вороненкова. За версією слідства, замовником убивства був колишній чоловік Максакової, російський кримінальний авторитет Володимир Тюрін (він же "Тюріков"), підконтрольний ФСБ.

Сам Тюрін офіційно не робив заяв із цього приводу, лише в коментарі телеканалу НТВ заявив, що не замовляв Вороненкова, а звинувачення вважає "інсинуаціями окремих українських політиків для досягнення власних цілей".

У вересні російське інформагентство "Росбалт" повідомляло, що в Москву надійшла відповідь Генпрокуратури України на запит у справі про вбивство Вороненкова. У ній нібито організаторами вбивства названо двох людей - це Володимир Тюрін і власник банку, що працює в Криму. ГПУ таку версію спростувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram