ГоловнаПолітика

Суд у справі Розенблата продовжиться завтра

Адвокат повідомив, що у нардепа вилучили телефон з метою отримання доступу до особистого листування.

Суд у справі Розенблата продовжиться завтра
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва в п'ятницю, 20 жовтня, продовжить засідання у справі депутата Верховної Ради Борислава Розенблата з питання обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомив адвокат нардепа Олексій Шевчук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Солом'янський суд завтра продовжиться о 14:00. Суддя Бобровник", - сказав Шевчук.

За його словами, у Розенблата вилучили телефон з метою отримання доступу до особистого листування.

Крім того, як зазначив Шевчук, один з детективів повідомив, що найближчим часом затримають адвокатів Розенблата.

Сьогодні об 11 годині ранку в аеропорту "Київ" (Жуляни) співробітники НАБУ затримали Розенблата при спробі вилетіти рейсом W67307 Київ - Кельн в Німеччину. При собі у депутата були золото і діаманти. Розенблат назвав його затримання в аеропорту свавіллям, оскільки повідомляв НАБУ про те, що планує на три дні виїхати за межі України.

Нагадаємо, 18 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн гривень застави. Йому закидають отримання хабара $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір добувати і експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура обіцяла передати в суд справу депутатів Розенблата і Максима Полякова до 15 жовтня.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг розглянути клопотання САП про продовження зобов'язань, покладених на Розенблата.

17 жовтня закінчився термін носіння електронного браслета для нардепа Розенблата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram