ГоловнаПолітика

Путін побоюється різанини після закриття кордону між РФ і самопроголошеними республіками на Донбасі

Президент РФ спрогнозував ситуацію на Донбасі "нарівні з Сребреницею".

Путін побоюється різанини після закриття кордону між РФ і самопроголошеними республіками на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що закриття кордонів самопроголошених республік на сході України з РФ призведе до ситуації, подібної до тієї, що виникла під час боснійської війни 1992-1995 років в місті Сребрениця, де сталося масове вбивство мусульман.

Про це повідомляє Reuters.

“До вирішення політичних питань, до вирішення питання про надання цим територіям особливого статусу, якщо не прийняти закон про амністію, то закриття кордону між Росією і цими республіками призведе до ситуації нарівні з Сребреницею", - сказав Путін на пленарній сесії дискусійного клубу "Валдай" в Сочі.

Путін звинуватив Європу в кризі в Україні, і, на його думку, тільки європейські країни здатні змінити ситуацію.

“На нашу думку, м'яч на європейській стороні", - сказав Путін, за словами якого, через неконструктивну позицію Єврокомісії ситуація на Україні в 2014 році "дійшла до держперевороту".

У свою чергу, Захід вважає Росію причетною до конфлікту на сході України і ввів проти неї економічні і політичні санкції.

На думку Путіна, Київ не виконує умови Мінських угод про мирне врегулювання конфлікту на сході України, укладених в 2015 році, і європейські країни повинні вплинути на Київ, щоб той вжив заходів для нормалізації ситуації.

При цьому він висловив надію на відновлення відносин між Росією і Україною і пообіцяв, що Москва буде "все для цього робити".

Він також сказав, що влада Росії готова допомогти біженцям з України з отриманням громадянства, і таке доручення уряд має.

Раніше повідомлялося, що Путін заявив про готовність Росії до діалогу з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram