ГоловнаПолітика

Розенблат спробував вилетіти з України - його затримали співробітники НАБУ (оновлено)

При собі депутат мав золото і діаманти.

Розенблат спробував вилетіти з України - його затримали співробітники НАБУ (оновлено)
Борислав Розенблат
Фото: Сергей Нужненко

Сьогодні об 11-й годині ранку в аеропорту "Київ" (Жуляни) співробітники НАБУ затримали громадянина України, депутата Верховної Ради Борислава Розенблата під час спроби вилетіти рейсом W67307 Київ - Кельн у Німеччину.

Про це повідомило LB.ua джерело в аеропорту "Київ".

За його словами, при собі Розенблат мав золото і діаманти.

Співрозмовник LB.ua нагадав, що Розенблат учора і сьогодні не з'явився в суд.

Оновлення. Розенблат назвав затримання в аеропорту свавіллям.

"Особисто повідомив НАБУ про те, що планую на три дні виїхати за межі України, хоча і не зобов'язаний був про це повідомляти. Адже зараз немає жодних заборон на моє пересування. Доклав до заяви копії квитків в обидва боки. Але в НАБУ свої закони і порядки. Свавілля триває!" - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, 18 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн гривень застави. Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки в Митний і Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура обіцяла передати в суд справу депутатів Розенблата і Максима Полякова до 15 жовтня.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг розглянути клопотання САП про продовження зобов'язань, накладених на Розенблата.

17 жовтня добіг термін носіння електронного браслета для нардепа Розенблата.

Зазначимо, що Борислав Розенблат має дозвіл на проживання в Німеччині, а також будинок - згідно з декларацією, він придбав його у грудні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram