ГоловнаПолітика

Суд ЄС визнав законними санкції проти Януковича і його сина

Позивачі не надали доказів необґрунтованості звинувачень.

Суд ЄС визнав законними санкції проти Януковича і його сина
Виктор Янукович
Фото: http://ren.tv

Суд Європейського Союзу ухвалив рішення за апеляційною скаргою колишнього президента України Віктора Януковича і його сина Олександра щодо санкцій, накладених на них у ЄС у 2015-2016 роках.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на секретаріат суду.

Йдеться про позов сім'ї Януковичів, в якому вони оскаржили рішення суду ЄС річної давності. 15 вересня Європейський суд загальної юрисдикції (General Court) виніс рішення за двома хвилями санкцій, введених Радою ЄС проти екс-президента і його сина. Тоді в Люксембурзі "заднім числом" скасували санкції, датовані 2014 роком, однак підтвердили чинність новіших санкцій, що діяли після 2015 року.

Віктор і Олександр Янукович оскаржили торішнє рішення в Європейському суді (European Court of Justice), який розглядає апеляції на рішення, прийняті в першій інстанції Суду ЄС.

Вища палата Суду ЄС повністю підтвердила попереднє рішення, визнавши законними санкції проти Януковичів у вигляді заморожування активів.

У прийнятому 19 жовтня рішенні Європейського суду, зокрема, вказується, що "побоювання Віктора Федоровича Януковича і Олександра Вікторовича Януковича про упередженість української судової системи не можуть ставити під сумнів обґрунтованість звинувачень проти них у дуже конкретних випадках розкрадання державних коштів". Також суд вважає, що позивачі не надали жодних доказів, які могли б поставити під сумнів обґрунтованість звинувачень, висунених їм в Україні.

Рішення Європейського суду стосується тільки однієї хвилі санкцій, чинної з березня 2015 по березень 2016 і, відповідно, зараз нечинної. Однак воно свідчить, що спроби сім'ї Януковича оскаржити такі хвилі санкцій проти них (у 2016 і 2017 роках), напевно, теж будуть невдалими, зазначає видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram