ГоловнаПолітика

Більш ніж 90% росіян виступили проти виплат Україні за Крим

Пропозицію Земана визнали розумною лише 6% опитаних.

Більш ніж 90% росіян виступили проти виплат Україні за Крим

Більшість росіян - понад 90% - не погодилися з пропозицією президента Чехії Мілоша Земана виплатити Україні компенсацію за Крим, свідчать результати недавнього опитування, проведеного ВЦДГД.

Про це пише в четвер російська газета "Известия", яка ознайомилася з результатами цього соціологічного дослідження. Зокрема, пропозицію Земана визнали розумною лише 6% опитаних.

Опитування проводили 13-14 жовтня 2017 року по телефону. В опитуванні взяли участь 1,2 тис. росіян.

Зі своєю ідеєю виплатити Україні компенсацію за Крим президент Чехії Мілош Земан виступив 10 жовтня на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Земан зазначив, що приєднання Криму до Росії вже доконаний факт і повернути ситуацію до первісного стану вже неможливо. За цих умов, запропонував він, питання можна вирішити шляхом виплати Україні компенсації від Росії - або у фінансовій формі, або нафтою і газом.

Влада України відкинула цю пропозицію. У заяві українського МЗС підкреслювалося, що країна не буде торгувати своєю територією.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що про жодні виплати Україні за Крим мови бути не може, оскільки півострів "легітимно увійшов до складу Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram