ГоловнаПолітика

У Харкові позашляховик в'їхав у натовп людей, є загиблі (оновлено)

Загинули п'ятеро людей, ще шестеро постраждали.

У Харкові позашляховик в'їхав у натовп людей, є загиблі (оновлено)
Фото: newsroom.kh.ua

У Харкові близько 20:45 на вулиці Сумській позашляховик Lexus в'їхав у натовп людей, є загиблі і поранені.

Про це повідомила прес-служба місцевої поліції.

На місце аварії поїхало керівництво харківської поліції. Офіційної версії події наразі немає.

Між тим місцеве видання NewsRoom пише, що на перетині Сумської та провулку Мечникова зіткнулися автомобіль Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg. Після удару Lexus врізався в стовп, перекинувся і вилетів на тротуар, де збив пішоходів.

За словами очевидців, загинули п'ятеро людей, ще шестеро постраждали.

За непідтвердженими даними, за кермом Lexus перебувала дівчина.

Оновлення. Поліція підтвердила, що загинули п'ятеро осіб, а ще шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

Жінку, яка перебувала за кермом Lexus, затримали.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу - порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей.

Фото: Нацполиция

Фото: Нацполиция

Оновлення 23:26. Волонтери показали відео, на якому Лексус RX350 (номер АХ 0032 ЄС) вже проїхав на червоне світло взимку минулого року.

Про це у фейсбуці написав радник глави МВС Антон Геращенко.

"Ми справді не знаємо, хто був за кермом того дня - ця ж дівчина-мажор 1997 року народження, яка стала причиною загибелі 6 харків'ян, чи хтось із її рідних. Але з цього відео очевидно, що сьогоднішня трагедія була визначена наперед", - підкреслив він.

Геращенко додав, що дві дівчини, які постраждали від наїзду автомобіля "Лексус", перебувають у вкрай тяжкому стані.

"Можуть не дожити до ранку. Молимося за них", - написав він.

Оновлення 00:10. Харківське видання NewsRoom назвало ім'я харків'янки, яка перебувала за кермом Lexus RX 350. Нею виявилася 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева. Цю інформацію виданню підтвердили кілька джерел.

За

інформацією нардепа Антона Геращенка, дівчина кермувала автомобілем, записаним на її батька. Він також оприлюднив відео перших хвилин після трагедії.

У патрульній поліції повідомили, що Зайцева на місці пройшла огляд, що показав відсутність алкоголю чи наркотиків у крові. За словами очевидців, одразу після аварії до дівчини приїхала "група підтримки" на двох позашляховиках із луганськими номерами.

Повідомляють, що Олена Зайцева - прийомна дочка харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ "Група - Тайфун". У цей момент він є головою правління і генеральним директором ПрАТ "ВТП "Укренергочормет", яке працює на ринку енерготехнологій. У 2012 році Зайцев удостоївся Державної премії в галузі науки і техніки.

Оновлення 00:36. Кількість загиблих у результаті ДТП у центрі Харкова збільшилася до шести осіб. Про це в коментарі 112.ua повідомив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

Інформацію про шість загиблих підтвердила і голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

"Сьогодні в Харкові сталася жахлива трагедія. У результаті ДТП загинули 6 осіб, ще 2 перебувають у тяжкому стані", - написала Світлична у Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram