ГоловнаПолітика

МЗС засудило рішення російського суду про продовження арешту українця Павла Гриба

Україна також закликала Росію негайно звільнити ув'язненого.

МЗС засудило рішення російського суду про продовження арешту українця Павла Гриба
Фото: sharij.net

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з рішенням Жовтневого районного суду м. Краснодар (РФ) продовжити утримання під вартою до 4 січня 2018 року українця Павла Гриба.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням 18.10.2017 р. Жовтневого районного суду м. Краснодар Російської Федерації продовжити до 4 січня 2018 року термін утримання під вартою незаконно затриманого і переміщеного в Російську Федерацію громадянина України Павла Гриба. Безпідставне утримання П. Гриба під вартою в СІЗО м. Краснодар за сфабрикованим звинуваченням є черговим свідченням політичного характеру справи", - йдеться в коментарі МЗС. 

У міністерстві зазначили, що за життя і здоров'я українця несе відповідальність російська сторона після того, як було відмовлено в обстеженні Гриба українськими лікарями. Україна також закликала Росію негайно його звільнити.

"МЗС України вимагає негайно звільнити Павла Гриба і закликає міжнародне співтовариство, правозахисні організації засудити жорстоке поводження російської сторони з незаконно затриманим українцем П. Грибом і посилити тиск на Російську Федерацію для його звільнення", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, про зникнення Павла Гриба наприкінці серпня повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня його син виїхав до білоруського Гомеля, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився у соцмережах. Однак після перетину кордону Білорусі хлопець зник.

У місцевій поліції батьку повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії по Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що Павло Гриб заарештований у Краснодарі до 17 жовтня.

Родичі вимагають забезпечити доступ затриманого до медичного обслуговування, оскільки у нього проблеми з кровообігом через синдром портальної гіпертензії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram