ГоловнаПолітика

На переговорах у Мінську домовилися відкрити пропускний пункт "Золоте"

У питанні звільнення заручників прогресу досягти не вдалося.

На переговорах у Мінську домовилися відкрити пропускний пункт "Золоте"
Автомобильный контрольно-пропускной пункт "Золотое"
Фото: slovoidilo.ua

Тристороння контактна група з питань Донбасу на засіданні в середу в Мінську погодила відкриття КПВВ "Золоте" в Луганській області.

"Мінськ. З конструктиву - КПВВ "Золоте" завдяки нашим вимогам нарешті днями буде відкрито. Це полегшить пересування між лінією зіткнення для тисяч людей", - написала у фейсбуці представниця України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

У питанні звільнення заручників прогресу досягти не вдалося.

"Україна ще місяць тому заявила про готовність передати 302 злочинців для звільнення 81 українців, підтверджених ОРДЛО на окупованих територіях. Усього ж у списку СБУ на сьогодні 152 заручники в ОРДЛО, кількість зростає, тому що хапають цивільних за проукраїнські погляди. Камінь спотикання - вимога амністії для "беркутівців" та інших персонажів, які не мають жодного стосунку до Донбасу. Працюємо, щоб були хороші новини для сімей наших заручників, поки що все йде важко, але рухаємося", - зазначила Геращенко.

Також обговорювався пошук зниклих безвісти.

"Ми ще раз підтвердили нашу готовність негайно створити механізм за участю України, РФ і ОБСЄ для пошуку зниклих і ексгумації загиблих. Але РФ продовжує поки що пісню "Нас там немає" і не погоджується на пошук своїх заблуканих згуб", - повідомила представниця України на переговорах.

Нагадаємо, на попередньому засіданні 4 жовтня Тристороння контактна група підтримала ініціативу голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана про відкриття 20 жовтня 2017 року КПВВ "Золоте" в Луганській області.

КПВВ "Золоте" повністю обладнаний і готовий до пропуску людей з 31 березня 2016 року. Цей пункт пропуску розрахований на перетин 2 тис. машин і 5 тис. пішоходів щодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram