ГоловнаПолітика

Садовий: "Гройсман може набагато більше"

Мер Львова вважає, що реалізуватися вповні прем'єр-міністрові заважають політичні обставини.

Садовий: "Гройсман може набагато більше"
Фото: Павло Паламарчук

Залежність від президента заважає прем'єр-міністру Володимиру Гройсману в повну силу реалізувати той унікальний шанс, який йому випав. Таку думку в інтерв'ю Соні Кошкіній висловив мер Львова Андрій Садовий.

"Одна річ - Гройсман-політик. Інша - Гройсман-прем'єр-міністр. Як політик - так, він має велику посаду, він приймає рішення. Як прем'єр-міністр... На що спирається його сьогоднішня сила? На яку коаліцію? Скільки депутатів готові негайно голосувати за його вказівкою? У нормальній країні є коаліція. Уряд приймає рішення - парламент синхронно його підтримує. Якщо десь цей ланцюжок ламається - нові вибори, новий прем'єр. У нас так? На скількох депутатів прем'єр-міністр сьогодні може розраховувати в парламенті? На Арсенія Петровича (Яценюка - ред.) і на Арсена Борисовича (Авакова - ред.)? Якщо Петро Олексійович (Порошенко - ред.) не скаже, що ти можеш це робити - він нічого не може зробити в парламенті", - зазначив Садовий.

Не заперечив мер Львова і того факту, що Гройсман не допоміг йому з вирішенням сміттєвого колапсу, а на прямі запитання - чому, міняв тему.

Разом із тим Садовий вважає, що вповні реалізуватися Гройсману заважають політичні обставини.

"Він не дурна людина. Насправді має досить хороший потенціал. Дуже багато працював на посаді міського голови Вінниці. На посаді голови парламенту йому було нудно. В уряді він перебував, тому що хотів більшого і розраховував на більше. Посада прем'єр-міністра для нього насправді унікальний шанс у житті. Тому що в такому віці, за таких обставин зайняти таку посаду... Мені навіть деколи дійсно шкода його, розумієте? Тому що він може набагато більше зробити. Але обставини, в яких він перебуває, за яких потрібно постійно лавірувати, цього не дають", - резюмував мер Львова.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Андрій Садовий: «Самопоміч» братиме участь у президентській кампанії»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram