ГоловнаПолітика

Держвиконавців змушували писати заяви на звільнення без дати

Доручення нібито виходило від міністра юстиції.

Колишній співробітник Міністерства юстиції заявив, що від нього вимагали написати заяву про звільнення за власним бажанням без дати. На доказ своїх звинувачень він оприлюднив аудіозапис розмови.

За словами екс-співробітника Мін'юсту, запис зроблено 2015 року в кабінеті тодішнього директора Департаменту кадрової роботи Мін'юсту Сергія Грибана (зараз Грибан працює в міністерстві на іншій посаді), йдеться в сюжеті телепрограми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

На запису вимога написати заяву на звільнення пояснюється "запобіжними заходами" з посиланням на доручення міністра юстиції.

Заяви мали написати співробітники департаментів державної виконавчої служби та реєстрації (під час створення цих департаментів унаслідок ліквідації окремих служб).

"Після відмови співпрацювати на умовах "заробляй і поділися" співробітник, який зафіксував цю розмову, був звільнений з Мін'юсту і вирішив судитися про поновлення на посаді. Зараз він має рішення судів трьох інстанцій про таке поновлення. У реєстрі судових рішень можна знайти й інші аналогічні позови від екс-мін'юстівців", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, наприкінці серпня в мережі з'явилася виписка з винагородою державних виконавців. Згідно з документом, вісім чиновників у травні-червні 2017 року отримали премії в розмірі від 1 до 7 млн гривень.

Пізніше з'явилася інформація, що держвиконавців, які отримували великі винагороди, змушували ділитися зі сторонньою особою.

Після скандалу Кабмін установив верхню межу "премій" для держвиконавців у розмірі 200 прожиткових мінімумів (308 тис. грн) в одні руки за одне стягнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram