ГоловнаПолітика

Парубій закликав мітингувальників не перешкоджати нардепам виходити з Ради

Спікер наголосив, що парламент не повинен бути заблокований.

Парубій закликав мітингувальників не перешкоджати нардепам виходити з Ради
Фото: EPA/UPG

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає неприпустимим напад на народних депутатів з боку мітингувальників і закликає їх не перешкоджати вільному виходу з будівлі народним депутатам і співробітникам парламенту.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Ради, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю неприйнятним напад на народних депутатів України, на співробітників Верховної Ради, які вчора виходили з приміщення парламенту. Я зараз просто вимагаю від організаторів заходів, щоб було забезпечено вільний вхід і вихід з Ради і народних депутатів, і співробітників", - сказав Парубій.

Він також наголосив, що парламент не повинен бути заблокований.

Нагадаємо, у вівторок близько 5 тис. осіб вийшли на мітинг біля Ради. Ключовими вимогами учасників акції є зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності. Мітинг організований опозиційними політичними силами на чолі з Михайлом Саакашвілі.

Протестувальники намагалися прорвати кордон поліції, зламавши при цьому рамку металошукача. У деяких правоохоронців відібрали щити. Під час сутичок постраждав один поліцейський і двоє цивільних осіб. Про затриманих не повідомляли.

Пізніше мітингувальники почали встановлювати біля приміщення парламенту намети. Вони також намагалися не випускати з будівлі нардепів. Під час одного з таких протистоянь побили нардепа Олега Барну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram