ГоловнаПолітика

Луценко запевнив, що знесення наметів біля Ради не буде

Посилені заходи безпеки МВС пояснюють можливими провокаціями.

Луценко запевнив, що знесення наметів біля Ради не буде
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко пояснив посилені заходи безпеки під час проведення мітингу біля Верховної Ради можливими провокаціями частини організаторів акції.

"Право на мирні акції протесту - одне з головних досягнень Майдану. Влада терпляче робить усе, щоб забезпечити цю норму Конституції. Знаю точно і свого часу доведу, що частина організаторів акції протесту зробили ставку тільки на провокації", - написав він у фейсбуці.

Генпрокурор повідомив, що спецслужби мали інформацію і є встановлені факти зберігання та закупівлі зброї членами незаконних формувань, які перебувають серед мітингувальників.

"Саме цим пояснюються посилені заходи безпеки МВС. Їхнє завдання - безпека учасників мітингу, Києва та країни", - зазначив він.

Луценко запевнив, що знесення наметів не буде, але щоб уникнути провокацій і для безпеки самих мітингувальників, вхід у зону мітингу буде здійснюватися через рамки металошукачів.

"Будь-які зміни в країні можливі лише через політичний діалог. Насильство вб'є країну. Випадки фізичних побоїв громадян, захищених законом силовиків і депутатів будуть жорстко переслідуватися", - підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, 17 жовтня, велика кількість партій і політичних сил зібрали в Києві акцію. Біля Ради відбулося кілька сутичок.

Під час мітингу нардеп Володимир Парасюк двічі вдарив ногою начальника Управління державної охорони Валерія Гелетея біля будівлі Верховної Ради. Пізніше біля будівлі Кабінету Міністрів відбулася бійка між мітингувальниками і правоохоронцями.

Увечері під Радою побили народного депутата Олега Барну.

Пізно ввечері конфлікт виник через те, що представники Національної гвардії почали прибирати паркан-сітку, який вони раніше встановили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram