ГоловнаПолітика

Під Радою сталися сутички між протестувальниками та поліцією

Повалили паркан, з спецназівців зривали каски.

Під Радою сталися сутички між протестувальниками та поліцією
Фото: Александр Рудоманов

Біля будівлі Верховної Ради України відбулися нові зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками. Про це повідомляє "112 Україна".

"До паркану, який контролювали мітингувальники підійшли з десяток поліцейських, які заявили, що з цього моменту вони будуть перевіряти всіх, хто буде заходити на територію містечка і виходити з нього. Через три хвилини до паркану з боку ВР підійшли близько ста спецназівців - вони намагалися чи то пройти через паркан, чи то відтіснити мітингувальників, тому почалися сутички", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на цей час повалили паркан, який стояв біля будівлі Верховної Ради протягом дня. Під час протистояння зі спецназівців зривали каски.

Кореспондент зазначає, що на місці сутичок був присутній нардеп Єгор Соболєв, який ходив між спецназівцями і мітингувальниками і просив людей заспокоїтися.

За даними Громадського, зіткнення почалися між представниками батальйону "Донбас" і правоохоронцями, які чергують на місці. Конфлікт виник через те, що представники Національної гвардії почала прибирати паркан-сітку, який вони раніше встановили.

Після короткочасних зіткнень учасники акції і правоохоронці відступили.

Нагадаємо, сьогодні, 17 жовтня, велика кількість партій і політичних сил зібрали в Києві акцію. У числі учасників - партії "Рух нових сил", "Самопоміч", "Свобода", "Громадянська позиція", "Альтернатива", "ДемАльянс", "Національний корпус". Також її підтримують організації "Чесно", "Реанімаційний пакет реформ", рух "Хвиля" та інші.

Ключові вимоги мітингувальників - зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Під час мітингу нардеп Володимир Парасюк двічі вдарив ногою начальника Управління державної охорони Валерія Гелетея біля будівлі Верховної Ради. Пізніше біля будівлі Кабінету міністрів відбулася бійка між мітингувальниками і правоохоронцями.

Увечері під Радою побили народного депутата Олега Барну. Депутат повідомив, що на нього напали 12 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram