ГоловнаПолітика

Поліція почала розслідування за фактом подій біля Ради

Постраждали чотири людини, в тому числі поліцейський.

Поліція почала розслідування за фактом подій біля Ради
Фото: Макс Требухов

Під час масових заходів у центрі Києва постраждали чотири людини. Один з потерпілих - поліцейський. Його госпіталізовано.

Слідчі попередньо кваліфікували цю подію за статтею Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Максимальне покарання за цією статтею передбачено у вигляді позбавлення волі на строк до 14 років.

Відзначається, що правоохоронці запропонували постраждалим написати відповідні заяви про отримання тілесних ушкоджень, проте в цей час такі звернення в поліцію не надходили.

Нагадаємо, в четвер близько 5 тисяч людей вийшли на мітинг біля Верховної Ради. Ключовими вимогами учасників акції є зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Мітинг організували опозиційні політичні сили на чолі з Михайлом Саакашвілі.

Протестувальники намагалися прорвати кордон поліції біля будівлі Кабміну, зламавши при цьому рамку металошукача. У деяких правоохоронців відібрали щити. Під час зіткнень постраждав один поліцейський і двоє цивільних осіб. Про затриманих не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram