ГоловнаПолітика

Суд відпустив інвестора "Трейд Коммодити" Трофименка під особисте зобов'язання

Трофименка зобов'язали з'являтися за викликом слідчих, здати закордонний паспорт і не спілкуватися з іншими підозрюваними.

Суд відпустив інвестора "Трейд Коммодити" Трофименка під особисте зобов'язання
Фото: goodvin.info

Солом'янський суд Києва відпустив під особисте зобов'язання одного з інвесторів "Трейд Коммодити" Володимира Трофименка, якого підозрюють в причетності до злочинної схемі із закупівлі палива для Міністерства оборони.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Трофименка зобов'язали з'являтися за викликом слідчих, здати закордонний паспорт і не спілкуватися з іншими підозрюваними. Також він зобов'язаний носити електронний браслет і не залишати Київ.

Після закінчення засідання прокурор Максим Грищук заявив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура незадоволена рішенням суду і буде подавати апеляцію.

Нагадаємо, в квітні 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони вибрав "Трейд Коммодити" переможцем відкритого тендеру із закупівлі палива. У червні-серпні 2016 року ці фірми уклали кілька додаткових угод, через які ціна на той же обсяг збільшилася на близько 16% від початкової вартості.

"Трейд Коммодити" пояснила підвищення ціни зростанням цін на паливо на біржах. В НАБУ вважають, що збільшення ціни відбувалося "за відсутності будь-яких правових підстав".

11 жовтня НАБУ затримало заступника міністра оборони Павловського і ще трьох співробітників відомства за підозрою в розтраті 149 млн гривень при закупівлі палива у фірми "Трейд Коммодити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram