ГоловнаПолітика

Збіг термін носіння електронного браслета для нардепа Розенблата

Нардеп пообіцяв сприяти прозорому та об'єктивному розслідуванню.

Збіг термін носіння електронного браслета для нардепа Розенблата
Фото: Сергей Нужненко

Термін дії запобіжного заходу, а також зобов'язань у вигляді заборони на виїзд за кордон і носіння електронного браслета стеження для депутата Верховної Ради Борислава Розенблата минув.

Про це повідомив він сам у Фейсбуці.

"16 жовтня 2017 року минув термін дії запобіжних заходів щодо мене. Однак для того, щоб запобігти можливим брудним інсинуаціям деяких ЗМІ, повідомляю - і надалі буду сприяти прозорому та об'єктивному розслідуванню, як робив це весь час", - написав Розенблат.

Нагадаємо, 18 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн гривень застави. Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки в Митний і Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура обіцяла передати в суд справу депутатів Розенблата і Максима Полякова до 15 жовтня.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг розглянути клопотання САП про продовження зобов'язань, накладених на Розенблата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram