ГоловнаПолітика

Парубій перервав погоджувальну раду Верховної Ради через протест депутатів

Парламентарії вимагають політичної реформи.

Парубій перервав погоджувальну раду Верховної Ради через протест депутатів
Фото: Рада

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій завершив погоджувальну раду завчасно, оскільки низка депутатів, які вимагають політичної реформи, почали вигукувати гасла.

Зазвичай погоджувальні ради проходять у спокійній і формальній обстановці, але цього разу за спиною Парубія зібралося близько десятка депутатів - Юрій Дерев'янко, Сергій Соболєв, Юрій Левченко, Мустафа Найєм, Володимир Парасюк, Сергій Лещенко та інші.

Близько 11:15 вони почали скандувати: "Виходьте до людей". Парубій вважає, що працювати в такій обстановці неможливо.

"Немає можливості виступати представникам, тож я припиняю засідання погоджувальної ради в зв'язку з неможливістю її проводити. Я запрошую всіх о 12 годині на зустріч із міністром Уляною Супрун. О першій годині я запрошую всіх до зали для продовження сесійної роботи", - сказав він.

Нагадаємо, вранці 17 жовтня велика кількість партій і політичних сил зібрали в Києві акцію з вимогою політичної реформи. Серед учасників - партії "Рух нових сил", "Самопоміч", "Свобода", "Громадянська позиція", "Альтернатива", "ДемАльянс", "Національний корпус". Також її підтримують організації "Чесно", "Реанімаційний пакет реформ", рух "Хвиля" та інші.

Ключовими вимогами учасників акції стали зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram