ГоловнаПолітика

Шкіряк: співробітника охорони Сакварелідзе затримали під час спроби купити зброю

"Серед затриманих - хтось на прізвисько Меч. Він працює заступником керівника служби охорони Давида Сакварелідзе".

Шкіряк: співробітника охорони Сакварелідзе затримали під час спроби купити зброю
Фото: Макс Требухов

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що один з радикалів, яких затримали 14 жовтня під час спроби купити два автомати і три гранатомети, працює в охороні Давида Сакварелідзе.

Про це він написав у своєму фейсбуці.

"Серед затриманих - хтось на прізвисько Меч. Саме він хотів придбати зброю перед 17 жовтня. Поки йде слідство, його прізвище не розкривають, але відомо, що він працює заступником керівника служби охорони Давида Сакварелідзе", - заявив Шкіряк.

Ця людина, стверджує радник глави МВС, тісно співпрацює з Сергієм "Французом" Фесенком, який відсидів 12 років за умисне вбивство, а зараз керує охороною Сакварелідзе.

"І Француз, і Меч близькі до Сакварелідзе. Серед затриманих СБУ - також людина на прізвисько Кий (отримав 5 років з відтермінуванням на рік). І як видно з фотографій, вони причетні не тільки до Сакварелідзе, але і до Руху нових сил (Меч і Француз - крайні праворуч)", - заявив Шкіряк.

Нагадаємо, увечері 15 жовтня Служба безпеки України повідомила про затримання двох колишніх членів об'єднання "Революційні праві сили" під час спроби купити два автомати АК-47 і три гранатомети.

Судячи з даних СБУ і фотографії, наданої Шкіряком, Меч - це Антон Бондаренко, який раніше був членом штабу РПС. В РПС також була людина на прізвисько Кий, його звати Юрій Заболотний.

Затримання відбулося під час відпрацювання інформації про намір окремих радикально налаштованих структур здійснити провокації з можливим силовим сценарієм під час акції протесту 17 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram