ГоловнаПолітика

"Нацкорпус" і "Свобода" оголосили, що беруть контроль над "вертолітним майданчиком Януковича"

Націоналісти вважають, що оточення Януковича досі заробляє на ньому.

"Нацкорпус" і "Свобода" оголосили, що беруть контроль над "вертолітним майданчиком Януковича"
Фото: veselahata.com

Партії "Національний корпус", "Свобода" і "Правий сектор" оголосили, що беруть контроль над "вертолітним майданчиком Януковича" на Парковій дорозі біля Верховної Ради України.

"Ми вимагаємо негайно зупинити "невизначений статус" цієї споруди та повернути її у державну власність... Сьогодні ця будівля приносить гроші так званій "Сім'ї", - йдеться в заяві "Нацкорпусу".

На фотографіях, оприлюднених націоналістами, видно, що вони розгорнули один зі своїх банерів всередині будівлі.

Фото: Національний корпус

Водночас "Свобода" заявляє, що акція не повинна перешкодити діяльності бізнесу, який розташований у бізнес-центрі "Парковий", на якому споруджений майданчик.

"Ми не хочемо перешкоджати діяльності бізнесу, який розташований в цьому центрі, але вимагаємо, щоб доходи від безпосередньої діяльності самого центру припинили надходити сім'ї Януковича. Ми вимагаємо: передати будівлю бізнес-центру в державну власність, провести відкритий конкурс за цільовим призначення споруди, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі тощо, запровадити дієвий механізм повернення вкрадених коштів українцям", - заявив представник "Свободи" Володимир Назаренко.

Майно бізнес-центру належить ТОВ "Амадеус Ко", але за рішенням суду передано на відповідальне зберігання держпідприємству "Фінансування інфраструктурних проектів".

Нагадаємо, вертолітний майданчик у Києві було відкрито 6 червня 2012 року, він розташований за кількасот метрів від Верховної Ради. Його мав використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не здійснив жодного польоту.

Влітку 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що об'єкт будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ.

Кримінальне провадження про будівництво вертолітного майданчика розслідується за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 (розкрадання), ч. 5 ст. 298 (пошкодження об'єктів культурної спадщини), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовими особами юридичної особи приватного права), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Одним з підозрюваних в рамках цієї справи є син колишнього мера Києва Степан Черновецький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram