ГоловнаПолітика

Поліція розслідує застосування сили патрульними до порушниці в Києві

Жінка порушила ПДР і відмовилася пред'явити документи.

У поліції призначили розслідування дій патрульних, які під час затримання жінки в Києві заламували їй руки. Про це повідомив начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля під час брифінгу, який транслював "112 Україна".

"Жінка порушила правила дорожнього руху, за що була затримана поліцейськими. Під час спілкування відмовлялася надавати документи для складання відповідних адміністративних матеріалів (постанови про адміністративне правопорушення за ст. 122). Під час спілкування їй була роз'яснена суть правопорушення - ПДР і відповідальність за це стягнення. Також їй були роз'яснені можливі наслідки за те, що вона не надала документи, і як наслідок - можливе її затримання", - зазначив начальник патрульної поліції.

"Громадянка ніяк не реагувала на попередження. Після цього поліцейські ухвалили рішення про її затримання. Зараз за цим фактом проводиться службове розслідування", - зазначив Зозуля. Крім того, за його словами, правоохоронці під час затримання "ніяких процедур не порушували".

Щодо суті самого правопорушення Зозуля зазначив, що "факт порушення ПДР жінкою був, факт ненадання документів поліцейському, тобто непокору, також був".

Чоловік жінки, яка показана на відео, Любомир Васильєв, раніше написав у Facebook, що патрульні під час затримання зламали їй руку.

Також, за його словами, правоохоронці порвали пальто і подряпали машину Оксани. "Вона рухалася в авто в напрямку Хрещатика, поки не вперлася в перекриту поліцейськими вулицю Михайлівську. Як і інші водії, вона зробила розворот у протилежний бік, у бік Львівської площі", - пояснив причину затримання Васильєв.

На думку чоловіка, його дружина могла перетнути подвійну лінію, оскільки вулиця була перекрита.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram