ГоловнаПолітика

Польща виступила проти перегляду асоціації України з ЄС

МЗС закликає розв'язати суперечку щодо українського закону "Про освіту" за допомогою діалогу.

Польща виступила проти перегляду асоціації України з ЄС
Фото: poland-ukraine.com.ua

Польща виступає проти перегляду угоди про асоціацію України з Європейським Союзом і закликає Київ та Будапешт розв'язати суперечку з приводу українського закону "Про освіту" за допомогою діалогу.

Про це йдеться в заяві польського МЗС у відповідь на інформаційний запит "Укрінформу".

"Польща не бачить можливості перегляду Угоди про асоціацію або Угоди про поглиблену зону вільної торгівлі з Україною. Польська сторона закликає партнерів з Угорщини та України до розв'язання спірного питання закону про освіту за допомогою діалогу, на основі поваги прав нацменшин і з урахуванням міжнародних і двосторонніх угод", - йдеться в заяві. 

"Одночасно інформуємо, що польські міністерства закордонних справ і освіти уважно стежать за питаннями впливу відповідного закону на польську освіту й перебувають у постійному контакті з українськими партнерами", - зазначають у МЗС.

Орієнтовно на 26 жовтня запланована зустріч міністра освіти України Лілії Гриневич з представниками польської меншини в Україні.

Нагадаємо, глава МЗС Угорщини Петер Сіярто виступив за перегляд угоди про асоціацію ЄС з Україною. Сіярто вкрай негативно налаштований щодо України у зв'язку з ухваленням закону "Про освіту". У ньому передбачено, що діти з нацменшин в Україні зможуть навчатися рідною мовою тільки в перших класах, а із середньої школи предмети слід викладати державною мовою.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram