ГоловнаПолітика

У Присяжнюка знайшли й арештували $5,5 млн на території України

Про рахунки екс-міністра за кордоном слідству не відомо.

У Присяжнюка знайшли й арештували $5,5 млн на території України
Фото: Макс Левин

Українські суди наклали арешт на активи колишнього міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка на загальну суму $5,5 млн.

Про це повідомили агентству УНН у Генеральній прокуратурі.

"На території України накладено арешт в банківських установах на активи підозрюваного на суму 5,5 млн доларів США", - йдеться у відповіді відомства на інформаційний запит.

При цьому, як зазначили в ГПУ, Печерський районний суд Києва 14 червня 2017 року заарештував за клопотанням прокуратури виявлене рухоме і нерухоме майно М.Присяжнюка. За кордоном у екс-міністра банківських рахунків не знайшли.

Нагадаємо, що Присяжнюк з весни 2014 року перебуває в розшуку. Стосовно нього розслідується справа за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб). Екс-чиновник підозрюється в заволодінні коштами Аграрного фонду в сумі майже 540 млн грн, які були виділені для закупівлі об'єктів державного цінового регулювання цукру-піску.

Крім того, Присяжнюку повідомили про підозру в незаконному продажі приміщень МінАПК на вулиці Хрещатик, 24. Його дії кваліфіковано за ч.2 ст.364 (зловживання владою, в редакції від 07.04.2011), ч.3, ч.5 ст.27, ч.2 ст.233 (незаконна приватизація), ч.3, ч.5 ст.27, ч.3 ст 209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram