ГоловнаПолітика

МЗС: Росія свідомо завдає шкоди здоров'ю Павла Гриба

Україна закликає світову спільноту посилити тиск на РФ для звільнення українця.

МЗС: Росія свідомо завдає шкоди здоров'ю Павла Гриба
Фото: facebook.com/Ігор Гриб

Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест у зв'язку з недопуском українських лікарів до викраденого російськими спецслужбами Павла Гриба, повідомляє прес-центр міністерства.

Дії Росії в українському зовнішньополітичному відомстві розцінюють як чергове порушення прав людини, ігнорування норм міжнародного права і рішення Європейського суду з прав людини №ECHR-LE2.3R від 6 жовтня 2017 року.

"Росія проігнорувала всі звернення української сторони до представництва МЗС РФ у м Краснодар, уповноваженого з прав людини у Краснодарському краю, Управління ФСБ РФ Краснодарського краю щодо допуску фахівців Міністерства охорони здоров'я України до незаконно утримуваного громадянина України Павла Гриба", - йдеться в заяві МЗС.

Міністерство закордонних справ України розцінює зазначені дії Росії виключно як свідоме завдання шкоди здоров'ю Гриба.

"Україна високо оцінює підтримку Європейського суду з прав людини і закликає міжнародне співтовариство, правозахисні організації засудити жорстоке поводження російської сторони з незаконно затриманим українцем П. Грибом і посилити тиск на Російську Федерацію для його звільнення", - наголошують в МЗС.

Як повідомлялося, Україна, керуючись рішенням Європейського суду з прав людини, відправила українських медиків у Російську Федерацію для обстеження громадянина України Павла Гриба, який міститься в краснодарському СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram