ГоловнаПолітика

​Сенат Польщі передав Харківському військовому госпіталю медичне обладнання

Польська делегація відвідала Військово-медичний клінічний центр Північного регіону.

​Сенат Польщі передав Харківському військовому госпіталю медичне обладнання

Сьогодні, 13 жовтня, делегація Польщі на чолі з Маршалом Сенату Республіки Польща, паном Станіславом Карчевським, відвідала Харківську область. Під час візиту пройшли переговори з головою Харківської обласної адміністрації Юлією Світличною про перспективи подальшої співпраці та досягнутих результатах.

Як повідомляє прес-служба ХОДА, Станіслав Карчевський зазначив, що показники зростання в регіоні гідні подиву.

«Крім того, заслуговує на особливу повагу те, як вам вдалося вирішити питання, пов'язані з безпекою в регіоні. Польща і польський уряд вважають, що безпека - це найголовніший пріоритет. Ми підтримуємо Україну і будемо надалі підтримувати. Польща буде заохочувати інші європейські країни до збереження санкцій проти Росії - поки не будуть виконані Мінські домовленості», - запевнив маршал Сенату Республіки Польща.

Також під час зустрічі Юлія Світлична підняла питання про продовження програми з реабілітації воїнів АТО в госпіталях Польщі. Станіслав Карчинський запевнив у намірах польської сторони і далі давати можливість українським військовим проходити реабілітацію в його країні.

У програму візиту увійшло відвідування Українсько-польського меморіалу жертвам тоталітаризму, де представники польської делегації і голова Харківської області вшанували пам'ять представників польського народу, які стали жертвами тоталітарного радянського режиму.

Крім того, польська делегація відвідала Військово-медичний клінічний центр Північного регіону. Там пройшло неформальне спілкування з бійцями, що проходять лікування та передачу обладнання від імені Сенату Польщі.

«Польська сторона запропонувала надати список необхідного медичного обладнання, якого потребує госпіталь, і за короткий проміжок часу польські партнери регіону привезли частину цього обладнання», - повідомила керівник області, Юлія Світлична.

Госпіталь отримав аудіометр, електронні медичні ваги, лампу і окуляри для проведення операцій, коляску для пацієнтів, стерилізаційний комплекс. Голова області запевнила, що це лише початок співпраці з польськими партнерами і подякувала високим гостям за стабільний і конструктивний діалог наших країн.

«У важкі часи саме Польща надала нам вагому підтримку на геополітичній арені, захищаючи інтереси України, захищаючи її суверенітет. Дякую за таку чітку позицію», - акцентувала Юлія Світлична.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram