ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила Кузьміну нову підозру і показала знайдену в нього золоту лопату

Інвентар знайшли під час обшуку будинку батька Кузьміна.

ГПУ повідомила Кузьміну нову підозру і показала знайдену в нього золоту лопату
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура 12 жовтня повідомила про підозру колишньому першому заступнику генерального прокурора Ренату Кузьміну.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Його підозрюють за ст.364 (зловживання владою), ст.366 (службове підроблення), ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки), ст.358 (підробка документів), ст.209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу.

За версією слідства, у 2008-2010 роках Кузьмін, як заступник і перший заступник генерального прокурора України, у змові з директором комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" захопив 1,0457 га земель рекреаційного призначення на території комплексу і побудував там житловий будинок площею 1068 кв. м. Цими діями державі було завдано збитків на суму понад 1,2 млн гривень.

У грудні 2010 року, коли Кузьмін став першим заступником генпрокурора, він оформив це майно у свою власність.

Місцезнаходження Кузьміна невідоме, у зв'язку з чим його оголосили в розшук. Слідство проситиме обрати колишньому прокурору запобіжний захід заочно. На будинок, побудований Кузьміним, накладено арешт.

Крім Кузьміна, підозру оголошено і директору "Пуші-Водиці".

Варто зазначити, що Сарган також опублікувала фотографію золотої лопати, знайденої під час обшуку будинку батька Кузьміна.

Фото: Лариса Сарган

Нагадаємо, Генеральна прокуратура підозрює колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна в скоєнні низки тяжких злочинів. Зокрема, проти нього розслідують кримінальні провадження за ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу (незаконне затримання, привід, домашній арешт або утримання під вартою). Вона передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років.

Крім того, розслідування проводять за підозрою колишнього заступника генпрокурора Рената Кузьміна в організації 2010 року незаконного затримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка; також за звинуваченням у підбурюванні судді Печерського суду Києва до обрання Луценкові запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Кузьмін перебуває в державному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram