ГоловнаПолітика

Суд зняв арешт з майна і грошей мера Бучі Федорука

Рішення Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Суд зняв арешт з майна і грошей мера Бучі Федорука
Анатолій Федорук
Фото: fakty.ictv.ua

Апеляційний суд Києва зняв арешт із 23 нежитлових приміщень, 5 квартир, 2 земельних ділянок, аптеки і грошових коштів, вилучених у мера Бучі Київської області Анатолія Федорука.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Все майно мера було арештовано за рішенням Печерського райсуду Києва 26 липня. Дружина Федорука Людмила, сам мер і їхній адвокат подали апеляцію на це рішення 22 серпня і 4 жовтня Апеляційний суд задовольнив скаргу - скасував рішення суду першої інстанції і зняв арешт з усього майна.

На думку колегії суддів, прокурор не міг за відсутності цивільного позову клопотати про арешт майна підозрюваного з метою відшкодування завданих збитків.

"Накладення арешту з метою забезпечення цивільного позову, який буде подано в майбутньому, унеможливлює з'ясування питання пропорційності майна, на яке прокурор просить накласти арешт і ціни позову, оскільки він ще не поданий зацікавленою особою", - йдеться в судовому рішенні.

Таким чином, Апеляційний суд зняв арешт з 23 нежитлових приміщень, 5 квартир, гаража, аптеки, 2 земельних ділянок. Також скасовано арешт вилучених грошових коштів: 29 749 гривень, 5929 доларів, 150 євро, 1040 польських злотих, 4000 угорських форинтів, 55 060 білоруських рублів.

Рішення Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, в липні Генпрокуратура завершила розслідування проти Федорука. Як встановлено слідством, він і інші чиновники Бучанської міськради протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею понад 80 га, що завдало збитків державі на загальну суму понад 390 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram