ГоловнаПолітика

Причетна до схем у Міноборони компанія раніше намагалася виграти тендер у Нацполіції

Національна поліція відхилила пропозицію "Трейд Коммодити" за всіма лотами.

Причетна до схем у Міноборони компанія раніше намагалася виграти тендер у Нацполіції
Фото: job-sbu.org

Причетна до корупційних схем у Міністерстві оборони компанія "Трейд Коммодити" раніше намагалася брати участь у тендерах Національної поліції.

Про це інформує прес-служба Нацполіції.

Повідомляється, що Національна поліція у вересні проводила закупівлю марок бензину А-92, А-95 і дизельного палива. В системі електронних закупівель Prozorro були оголошені 6 лотів. Запланована вартість закупівель становила 380 млн гривень. "Трейд Коммодити" запропонувала найнижчу ціну для всіх марок бензину і дизельного палива.

"Цей учасник подав документи в процедури закупівлі за схемою, раніше апробованої та впровадженої у кількох державних замовників. Суть її полягає в зниженні під час електронного аукціону ціни на бензин (дизельне паливо) до рівня, значно нижчого, ніж ринкові ціни, що не можуть собі дозволити інші учасники тендеру", - наголошується в повідомленні.

За даними Нацполіції, після укладення договору про закупівлю представники "Трейд Коммодити" зверталися до замовника з вимогою про підвищення ціни на поставлені нафтопродукти. Вимога було обумовлено тим, що чинна за договором ціна є нижчою за ринкову.

"При цьому згода державного органу на підвищення вартості бензину (або дизельного палива) і внесення змін в договір могла привести до вкрай негативних наслідків", - наголошують у відомстві.

Національна поліція відхилила пропозицію "Трейд Коммодити" за всіма лотами, проте представники компанії намагалися досягти укладення угоди, зокрема, шляхом блокування закупівлі та оскарження її результатів в Антимонопольному комітеті.

Нагадаємо, 11 жовтня Національне антикорупційне бюро затримало Павловського і ще 3 співробітників Міноборони за підозрою в розтраті 149 млн гривень при закупівлі палива у фірми "Трейд Коммодити".

З боку "Трейд Коммодити" НАБУ і САП підозрюють офіційного власника і директора компанії Вадима Майка і неформального керівника Володимира Гарькавого. Вони, за неофіційними даними, втекли..

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram