ГоловнаПолітика

ПАРЄ не змогла створити робочу групу з повернення Росії

Українська делегація разом з партнерами ініціативу РФ "завалили".

ПАРЄ не змогла створити робочу групу з повернення Росії
Фото: kapital.com

Спільний комітет ПАРЄ і Комітет міністрів Ради Європи під час спільного засідання в четвер не змогли створити робочу групу з пошуку шляхів реформи РЄ про повернення Росії.

Про це в фейсбуці повідомив представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"На ньому повинні були прийняти рішення про створення робочої групи, яка, фактично, повинна була шукати шляхи реформи РЄ про повернення Росії. За сценарієм адвокатів Росії навіть факт створення робочої групи повинен був стати сигналом Москві і всім, хто ще не визначився у РЄ: ми готові домовлятися, шукаємо рішення", - написав він.

"Тільки що це засідання завершилося. Позиція уряду України: немає ніяких умов для повернення Росії, не потрібно створювати ніяких робочих груп, діалог між Комітетом міністрів і Асамблеєю може тривати тільки в наявних форматах. Наші партнери були більш дипломатичні, але теж не підтримали створення групи. Посол Росії і деякі інші посли виступили за створення групи", - додав Кулеба.

За його словами, українські делегати разом з партнерами ініціативу Росії "завалили".

"Не буде робочої групи. Кожен орган продовжить дискусії автономно, голова ПАРЄ буде вести двосторонній діалог з головою КМРЄ, а з січня 2018 зберемося на чергове засідання Спільного комітету. Картинка для адвокатів Росії зіпсувалася. Але вони, звичайно, продовжать прориватися як в анекдоті - хоч тушкою, хоч статуеткою", - написав Кулеба.

Нагадаємо, в середу ПАРЄ затвердила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

У 2014 році ПАРЄ прийняла резолюцію, згідно з якою делегація Російської Федерації через анексію Криму була позбавлена права голосу в асамблеї і виключена з усіх керівних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram