ГоловнаПолітика

Націоналісти привели під посольство Чехії в Києві чорного цапа

"Азов" порівняв Мілоша Земана з твариною.

Представники партії "Національний корпус" (екс-"Азов") у четвер, 12 жовтня, привели під посольство Чехії в Києві чорного цапа. Так вони вирішили висловити протест проти заяв президента Чехії Мілоша Земана, який на засіданні ПАРЄ запропонував Україні відмовитися від Криму в обмін на компенсацію.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на акцію зібралося кілька десятків націоналістів.

Вони розмістили на стіні посольства наліпки з логотипом чеського пивного бренда Velkopopovický Kozel, на якому слово "велькопоповіцкій" замінили на "великий пропутінський", на місці морди цапа прифотошопили обличчя Земана, а в пивному келиху - карту Криму.

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, 10 жовтня Земан, виступаючи на сесії ПАРЄ, порадив Україні відмовитися від Криму в обмін на компенсацію.

МЗС різко відреагувало на пропозицію Земана відмовитися від Криму, заявивши, що "спроба запропонувати не тільки умиротворення агресора, а й легітимізацію анексії АР Крим шляхом" продажу "частини нашої території є абсолютно неприйнятною для сучасної Європи".

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що заява Земана суперечить зовнішньополітичному курсу країни.

У Міністерстві закордонних справ Чехії підтвердили, що позиція Праги стосовно санкцій проти Росії залишається незмінною: санкції залишаються чинними і будуть залишатися чинними, допоки не будуть виконані Мінські домовленості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram