ГоловнаПолітика

Затриманим чиновникам Міноборони повідомили про підозру

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Затриманим чиновникам Міноборони повідомили про підозру
Фото: Сергей Нужненко

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру чотирьом посадовим особам Міністерства оборони, затриманим за підозрою в розкраданні 149 млн гривень під час закупівлі палива.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Фейсбуці.

"11 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу, чотирьом посадовим особам Міністерства оборони України", - йдеться в повідомленні.

Двоє підозрюваних - заступник міністра оборони і директор Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міністерства. Їх затримали під час проведення слідчих дій. Ще двоє - працівник одного з відділів Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів і працівник Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваних.

Нагадуємо, за інформацією правоохоронців, причетні до розкрадання коштів посадові особи ТОВ "Трейд Коммодіті" (Кам'янське), яке перемогло в тендері, втекли.

Досудове розслідування за цими фактами детективи НАБУ почали у вересні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram