ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликає уряд і конструктивні сили Угорщини вгамувати антиукраїнські пристрасті

А європейські країни - звернути увагу на угорський шовінізм.

"Народний фронт" закликає уряд і конструктивні сили Угорщини вгамувати антиукраїнські пристрасті
Фото: nfront.org.ua

Намір провести в Будапешті акцію про так зване "Самовизначення для Закарпаття" є зухвалим і недружнім актом проти України. Про це йдеться в заяві партії "Народний фронт".

"Політична партія "Народний фронт" категорично засуджує розпалювання в Угорщині антиукраїнської істерії, приводом для якої обрано новий Закон України "Про освіту". Той факт, що відповіддю на аргументи України стали безпідставні звинувачення і погрози, свідчить про політично вмотивований характер такої реакції. "Народний фронт" закликає уряд і конструктивні політичні сили Угорщини вгамувати антиукраїнські пристрасті і зупинити тих, хто вдається до мови шантажу і погроз", - ідеться в заяві.

У НФ звернули увагу на те, що "шовіністична риторика" з боку Угорщини звучить не тільки на адресу України, а й інших сусідніх народів.

"Така політика є в цілому недалекоглядною і глибоко помилковою. Вона націлена проти цілісності Європи і вимагає засудження з боку європейських партнерів, які усвідомлюють загрозу від заохочення сепаратизму й історичного реваншизму. Закликаємо всіх європейських партнерів спільними силами протверезити тих, хто на догоду Росії намагається порушити політичну стабільність у нашому регіоні. Належність до європейського дому є наслідком вірності єдиним цінностям і принципам, які треба доводити щодня. За прикладом України очікуємо цього від наших угорських колег", - резюмували в партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram