ГоловнаПолітика

СБУ попередила про можливі провокації Москви на День захисника України

Інформація про підготовлюване захоплення Лаври "на різних рівнях вже ходить не перший тиждень".

СБУ попередила про можливі провокації Москви на День захисника України
Фото: LB.ua

Голова Служби безпеки України Василь Грицак не виключає, що 14 жовтня в Україні можуть відбутися провокації, розроблені в Москві.

Про це він заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів щодо заяв настоятеля Києво-Печерської лаври Павла про можливі провокації 14 жовтня, аж до захоплення Лаври.

"Я не здивуюся брудним провокаціям, які можуть бути розроблені в Москві - після всього того, що ми задокументували протягом кількох останніх років", - цитує Грицака УНІАН.

Говорячи про Києво-Печерську лавру, Грицак сказав, що "інформація на різних рівнях вже ходить не перший тиждень".

"Ми перевіряємо цю інформацію, ми, в принципі, розуміємо ситуацію, яка існує навколо Лаври, але мені здається, що в цьому випадку представники Лаври роблять якісь кроки, швидше, на випередження, оприлюднюють інформацію, щоб потім уникнути можливих інсинуацій", - сказав глава СБУ.

Він запевнив, що СБУ буде робити все, щоб забезпечити порядок і законність на вулицях столиці та в інших регіонах України.

Як відомо, 14 жовтня в Україні відзначають День захисника України, Покрову Пресвятої Богородиці і День Українського козацтва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram