ГоловнаПолітика

ПАРЄ затвердила резолюцію, яка призведе до зняття політичних санкцій з РФ

Майже всі поправки, запропоновані українською делегацією, були відхилені.

ПАРЄ затвердила резолюцію, яка призведе до зняття політичних санкцій з РФ
Фото: k2kapital.com

Парламентська асамблея Ради Європи більшістю голосів ухвалила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

Про це свідчать результати голосування за резолюцію, проект якої підготував наступний президент асамблеї Мікеле Ніколетті, повідомляє "Європейська правда".

Видання відзначає, що майже всі поправки, запропоновані українською делегацією, були відхилені. Зокрема в тексті рішення залишилася норма про те, що ПАРЄ й Комітет міністрів (виконавчий орган Ради Європи) повинні "гармонізувати правила участі та представництва країн-членів в обох статутних органах".

Раніше видання опублікувало статтю, в якій пояснювалося, що за задумом ідеологів цієї норми це має заборонити ПАРЄ продовжувати дію обмежень, що накладаються на РФ, без згоди країн-членів. По суті, це ставить під питання схвалення в ПАРЄ будь-яких санкцій проти РФ. Враховуючи, що санкції повинні поновлюватися щорічно, обмеження можуть бути зняті вже в січні.

Показово, що цю норму підтримали більшість депутатів ПАРЄ, всі запропоновані Україною поправки провалилися, причому голоси розділилися в пропорції 60 на 30.

Конкретний механізм реалізації нових положень може бути розроблений керівними органами ПАРЄ найближчими місяцями.

Раніше сьогодні Президент Петро Порошенко під час виступу на засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи заявив, що за останні три роки поведінка Росії щодо України не змінилася - РФ продовжує ігнорувати свої зобов'язання і не має наміру повертатися у міжнародне правове поле.

Нагадаємо, Порошенко розраховує, що новообраний президент ПАРЄ Стелла Кіріакідес не буде порушувати принципів, на яких базується організація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram