ГоловнаПолітика

У СНД поскаржилися на несплату внесків Україною

"Це викликає негативну реакцію інших членів Співдружності"

У середу, 11 жовтня, в російському місті Сочі пройшов саміт Співдружності Незалежних Держав, на якому Україна не була присутня.

Фото: e-cis.info

"У саміті взяли участь 10 країн, дев'ять були представлені на рівні президентів, Киргизія - на рівні прем'єр-міністра, була відсутня, на жаль, Україна", - цитує ТАСС виконавчого секретаря Співдружності Сергія Лебедєва.

За його словами, офіційних звернень України про вихід із СНД не надходило, за деякими напрямами діяльності Співдружності Україна участь бере, але при цьому не сплачує внесків.

"Де-юре Україна залишається членом Співдружності незалежних держав, ніяких офіційних звернень з боку керівництва України не надходило ні на адресу Виконкому СНД, ні на адресу головуючого держави, що Україна має намір вийти зі Співдружності", - сказав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи продовжує Україна платити внески, Лебедєв сказав: "Внесків не платять. Це, звісно, теж ускладнює її участь, ну, і, звичайно, викликає негативну реакцію інших членів Співдружності".

На саміті в Сочі було прийнято рішення, що головою СНД наступного року буде Таджикистан і найближчий саміт пройде в Душанбе у вересні 2018 року.

Також було прийнято рішення, що в 2019 році головування перейде до Туркменістану. Його президент Гурбангули Бердимухамедов, виступаючи на саміті, зазначив, що СНД необхідно активізувати роботу в економіці і більше взаємодіяти за дипломатичною лінією.

Ще одним із рішень саміту стало продовження повноважень чинного голови виконавчого комітету ще на два роки - до 31 грудня 2019 року. Сергій Лебедєв займає цей пост з 2007 року, до цього очолював Службу зовнішньої розвідки Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram