ГоловнаПолітика

До складу правління "Укрнафти" призначили двох нових членів

За даними профільного агентства enkorr, один із них пов'язаний з групою "Приват".

До складу правління "Укрнафти" призначили двох нових членів
Фото: ukrnafta.com

Наглядова рада "Укрнафти" призначила членами правління Олега Геза і Олену Кропив'янську, інформує enkorr із посиланням на повідомлення компанії в системі розкриття інформації НКЦБФР.

Олег Гез відповідатиме за питання збуту і реалізації. Він працює в "Укрнафті" з 2016 року на посаді директора департаменту планування і контролю ефективності.

Гез був запрошений в "Укрнафту" Феліксом Луньовим, який з травня 2016 року очолює комерційний блок "Укрнафти" в ранзі віце-президента.

Раніше Гез працював безпосередньо під керівництвом Луньова в групі компаній ТНК в Україні.

Як зазначає enkorr, Луньов не зміг стати членом правління "Укрнафти" через позицію голови "Нафтогазу" і наглядової ради "Укрнафти" Андрія Коболєва, який вважає цього менеджера учасником схем із виведення коштів з "Нафтогазу" під час роботи Луньова на посаді радника колишнього голови компанії Євгена Бакуліна.

Олена Кропив'янська відповідатиме за роботу з персоналом. Вона займалася цим напрямом в "Укрнафті" з 2016 р, але не входила до складу правління. У складі правління вона замінить Геннадія Радченка, якого в цей день наглядова рада звільнила.

Радченко як член правління відповідав за соціальний та екологічний розвиток. Чи залишився він працювати в компанії на іншій посаді, в повідомленні на НКЦПФР не вказано.

Таким чином, у цей час правління "Укрнафти" складається з семи осіб: голови Марка Роллінса, Ірини Євець, Джонатана Поппера, Маврикія Калугіна, Роберта Воллі, Олега Геза і Олени Кропив'янської.

Новий склад правління на чолі з Марком Роллінсом наприкінці 2015-го - на початку 2016 року був сформований переважно з експатів, проте ключові бізнес-рішення в "Укрнафті", що стосуються дохідної частини, а також юридичний контроль за всіма діями правління здійснюється віце-президентами. На відміну від членів правління, їх призначення не вимагають узгодження з наглядовою радою компанії, в якій більшість голосів належить НАК "Нафтогаз України".

Під контролем Луньова проходять аукціони з продажу нафти і скрапленого газу, на яких енергоресурси йдуть структурам групи "Приват" за цінами нижчими, ніж ринкові, стверджує enkorr.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти". Компанії, що входять у сферу впливу групи "Приват" Ігоря Коломойського, володіють приблизно 42%. З 2003 року операційне управління "Укрнафтою" здійснювала група "Приват", призначення Роллінса головою компанії в 2015 році було покликане змінити ситуацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram