ГоловнаПолітика

НАЗК виявило порушення в декларації депутата Довгого

Нардеп не вказав відомостей про квартиру в Києві.

НАЗК виявило порушення в декларації депутата Довгого
Фото: Макс Требухов

Національне агентство запобігання корупції виявило порушення в електронній декларації депутата Верховної Ради Олеся Довгого (депутатська група "Воля народу") за 2015 рік.

Про це йдеться в рішенні НАЗК №895 від 5 жовтня.

Зазначають, що Довгий не вказав у розділі "Об'єкти нерухомості" відомостей про квартиру в Києві, якою користується його дружина - та є фактичним місцем проживання сімейної пари. Як пояснив Довгий, у власності дружини 2015 року жодної нерухомості не було.

Окрім того, згідно з інформацією з Держреєстру речових прав на нерухомість, немає відомостей про об'єкти нерухомості, які належать дружині на правах приватної власності.

Проте Довгий не виконав вимоги п.2 ч.1 ст.46 закону "Про запобігання корупції".

За результатами перевірки декларації, фактів суміщення і конфлікту інтересів у Довгого не встановлено. При цьому відсутні підстави для притягнення його до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Довгий повинен подати декларацію з достовірними даними.

Нагадаємо, за 2015 рік Довгий задекларував 95 картин XIX-XXI ст., 10 статуй, 11 наручних годинників і 1,5 млн доларів готівкою.

У липні Рада зняла недоторканність з Довгого, а у вересні прокуратура вручила йому повідомлення про підозру. Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram