ГоловнаПолітика

Помічниця генсека ООН Урсула Мюллер сьогодні відвідає Україну

Протягом триденного візиту Мюллер також з'їздить на Донбас.

Помічниця генсека ООН Урсула Мюллер сьогодні відвідає Україну
Урсула Мюллер
Фото: un.org.ua

Помічниця генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй з гуманітарних питань і заступниця координатора з питань надзвичайної допомоги Урсула Мюллер сьогодні відвідає з візитом Україну і пробуде тут до 13 жовтня.

Про це повідомляє Інформаційний центр Представництва ООН в Україні.

Зазначають, що Мюллер буде займатися питаннями гуманітарної ситуації на сході України.

"Під час триденного візиту в Україну заплановано зустрічі з вищими посадовими особами уряду, представниками гуманітарної та дипломатичної спільноти, а також із сім'ями, які були змушені переселитися через конфлікт на сході. Очікується також, що пані Мюллер відвідає схід України, щоб на власні очі побачити гуманітарну ситуацію людей, які живуть на територіях, постраждалих від бойових дій, які тривають уже четвертий рік поспіль", - йдеться в повідомленні.

З наближенням зими агентства ООН співпрацюють з урядом і владою України, щоб забезпечити всім необхідним найбільш вразливе населення вздовж лінії розмежування. За статистикою ООН, в Україні 4 млн осіб, або майже 9% населення, потребують гуманітарної допомоги.

Водночас План гуманітарного реагування 2017 року профінансовано лише на 25%, що вкрай недостатньо для проведення повного комплексу запланованих заходів.

Нагадаємо, у вересні на полях 72-ї сесії Генасамблеї ООН президент Петро Порошенко обговорив з генсеком ООН введення миротворців на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram