ГоловнаПолітика

Гримчак виступив проти внесення в закон про реінтеграцію Донбасу пункту про Крим

"Щодо Криму всі питання вирішені давно, в юридичному і світовому контексті".

Гримчак виступив проти внесення в закон про реінтеграцію Донбасу пункту про Крим
Фото: http://www.svobodnaya.odessa.ua

У прийнятий закон про реінтеграцію Донбасу не слід вносити норми про Крим. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, повідомляє "112 Украина".

На думку Гримчака, статус Криму і факт російської агресії вже визначено іншими законом, тому у внесенні пункту щодо півострова в прийнятий документ немає необхідності.

"Законопроект про державну політику щодо окупованих територій і окремих регіонів Луганської та Донецької областей погоджено з нашими союзниками. Що стосується Криму, то 17-19 квітня 2014 року було прийнято закон, який чітко встановив, що в Криму є російська агресія, Крим окуповано. Навіщо в закон про окремі регіони Луганської та Донецької областей вносити Крим я не розумію. Щодо Криму всі питання вирішені давно, в юридичному і світовому контексті", - заявив Гримчак.

Він зазначив, що сам закон в своєму чинному вигляді є наступним кроком для підготовки звільнення окупованих територій.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олександр Турчинов допустив, що питання деокупації Донбасу і Криму можуть бути об'єднані в законопроекті президента про забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями. При цьому він зазначив, що вирішення цих питань вимагає різних підходів.

Раніше народний депутат Рефат Чубаров заявив, що президент Петро Порошенко погодився включити питання Криму в законопроект щодо Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram