ГоловнаПолітика

Україна закликала ЮНЕСКО ввести прямий моніторинг в окупованому Криму

Сергій Кислиця навів факти кричущих порушень прав людини на території окупованого півострова.

Україна закликала ЮНЕСКО ввести прямий моніторинг в окупованому Криму
Фото: пресс-центр МИД

Порушення норм і стандартів ЮНЕСКО в окупованому Криму є серйозним викликом міжнародному співтовариству.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України, представник України у Виконавчій раді ЮНЕСКО Сергій Кислиця, виступаючи 9 жовтня на пленарному засіданні 202-ї сесії Виконавчої ради в Парижі, повідомляє прес-центр МЗС.

"ЮНЕСКО повинна реагувати на динамічні зміни сучасного світу. Величезний потенціал Організації повинен бути використаний в повному обсязі. Лакмусовим папірцем на здатність ЮНЕСКО знаходити адекватні відповіді на виклики 21-го століття має стати запровадження прямого моніторингу в Криму", - сказав Кислиця.

Голова української делегації навів факти кричущих порушень прав людини на території окупованого півострова, відзначив важливість об'єднання зусиль міжнародної спільноти для вирішення проблеми незаконної окупації Росією Автономної Республіки Крим та м.Севастополь.

Кислиця привернув увагу до вирішення нинішньої сесії рекомендувати Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбудеться в листопаді 2017 року в Парижі, створити на базі Малої академії наук України Центр ЮНЕСКО категорії 2.

Нагадаємо, 5 жовтня Європарламент прийняв резолюцію про порушення Росією прав людини в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram