ГоловнаПолітика

Нового президента ПАРЄ не обрали після першого туру голосування (оновлення)

Третій тур виборів пройде вранці 10 жовтня.

Нового президента ПАРЄ не обрали після першого туру голосування (оновлення)
Фото: www.svobodanews.ru

Делегатам не вдалося обрати нового президента Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в першому турі голосування.

Про це повідомила в Фейсбуці перший заступник голови Верховної Ради, член української делегації Ірина Геращенко.

"Президента ПАРЄ в першому турі не обрано. Взяли участь у голосуванні 212 членів ПАРЄ, два бюлетені визнано недійсними. 126 проголосували за Стеллу Кіріакідес, 84 за Емануеліса Зінгеріса. Для обрання президентом ПАРЄ потрібно набрати 152 голоси, тому зараз відбудеться другий тур", - написала вона.

Ще один член української делегації Леонід Ємець зазначив, що в цей час проходить другий тур голосування. "Якщо і тут не вистачить (голосів, - ред.) - завтра третій тур простою більшістю", - пояснив він.

Оновлення. За підсумками другого туру голосування більшість голосів отримав кіпріот Стеллу Кіріакідес. Про це повідомив народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко в Фейсбуці.

При цьому Кіріакідес набрав 121 голос при необхідних 152. Його опонента Еммануеліса Зінгеріса підтримали 69 парламентаріїв.

Всього в голосуванні брав участь 191 член ПАРЄ. Один бюлетень зіпсовано. Третій тур виборів пройде вранці 10 жовтня. У ньому переможе той, хто набере більше голосів.

Нагадаємо, президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який цього року літав у Сирію до Ассада на російському урядовому літаку, напередодні добровільно подав у відставку. Він залишиться в ПАРЄ як член іспанської делегації.

На посаду президента було запропоновано дві кандидатури: Стеллу Кіріакідес (Кіпр) і Емануеліса Зінгеріса (Литва). Як розповів член української делегації Олексій Гончаренко, Україна підтримує кандидатуру литовця Зінгеріса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram