ГоловнаПолітика

ГПУ просять розслідувати земельні махінації Маркова і Ківана в Одесі

Відповідне звернення направлено генпрокурору

ГПУ просять розслідувати земельні махінації Маркова і Ківана в Одесі
Фото: uagolos.com

Народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Лінько просить Генеральну прокуратуру України (ГПУ) розслідувати угоди про виведення з власності ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" дитячого санаторію ім. Чувиріна, а також угод з перепродажу земельних ділянок.

Про це Лінько написав у відповідному депутатському зверненні, пише РБК-Україна.

Зокрема, Лінько зазначає, що за можливими незаконними угодами щодо присвоєння дитячого санаторію може стояти колишній народний депутат, який нині переховується від українського правосуддя в Росії Ігор Марков і його бізнес-партнер – сирійський бізнесмен Аднан Ківан.

Нардеп стверджує, що в результаті незаконних дій керівництва санаторію ім. Чувиріна у власність ТОВ "Авіаком" перейшла велика частина будівель санаторію, що стало підставою для відчуження через суд також і землі здравниці, переданої у власність окремим громадянам.

За даними Лінька, головний лікар санаторію уклав з ТОВ "Авіаком" фіктивний договір про купівлю будівельних матеріалів на суму 2,1 мільйона гривень. При цьому політик підкреслив, що фактично будматеріали не поставлялися. Вказаний договір та акт про нібито виконані роботи були передані до суду для затвердження мирової угоди, за умовами якої санаторій в рахунок оплати фіктивного боргу за "поставлені" будматеріали передав "Авіакому" будівлі здравниці.

За даними в документі, санаторій і 2,5 га курортної землі в центрі Одеси могли перейти до Ігоря Маркова через акти купівлі-продажу, оформлені на 22 підставних працівника бізнес-структури Маркова.

"У свою чергу в 2009 році вони подарували ці будови Маркову О.О. (рідному брату Маркова Ігоря Олеговича) і Ховоростяному Л.П... У подальшому частина будівель санаторію (154/1000) була відчужена Марковим О.О. громадянину Пожарському А. Є., який разом з громадянином Ємельяненко Е. С. увійшов до складу учасників ТОВ "Бізнес Буд", зробивши внесок у статутний капітал товариства у вигляді будівель санаторію. Сам же Ємельяненко Є.С. на підставі договору купівлі-продажу передав частину санаторію (283/1000) ТОВ "Івент Менеджмент Груп"", - зазначив Лінько.

Нардеп також зазначив, що можливі незаконні операції з відчуження санаторію ім. Чувиріна вже ставали об'єктом розслідування прокуратури. Також Лінько заявив, що угоди Марков проводив разом з Аднаном Ківаном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram