ГоловнаПолітика

Максакова регулярно спілкувалася з колишнім чоловіком, підозрюваним у вбивстві Вороненкова, - Пономарьов

На думку екс-депутата російської Держдуми, слідство було абсолютно незаангажованим.

Максакова регулярно спілкувалася з колишнім чоловіком, підозрюваним у вбивстві Вороненкова, - Пономарьов
Илья Пономарев

Вдова колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова Марія Максакова регулярно спілкувалася зі своїм колишнім цивільним чоловіком, кримінальним авторитетом Володимиром Тюріним, підозрюваним в організації вбивства Вороненкова.

Про це заявив екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Слід підкреслити, що в пана Тюріна не було прямого мотиву замовляти це вбивство, і зі самого початку, коли ця версія розглядалася, Маша (Марія Максакова, - ред.) вважала її неймовірною, бо вона з ним регулярно спілкується, він батько двох її дітей, ці діти живуть із ним. І для неї ці висновки - це шок і особиста трагедія", - сказав Пономарьов під час спільного брифінгу з генеральним прокурором Юрієм Луценком.

На думку Пономарьова, слідство було абсолютно незаангажованим, і він сам, і Максакова довіряють його результатами.

Він також висловив думку, що Росія може видати Тюріна Україні, оскільки той має перше громадянство Казахстану.

"Тепер є варіант видати цю людину. РФ має таку можливість, оскільки він має громадянство Казахстану і отримав російське громадянство набагато пізніше... Згідно з конституцією РФ, він може бути виданий Україні. Або ж РФ скаже, що це наш політичний інтерес, і відмовиться його видавати, тим самим розпишеться з погляду того, хто саме був у цьому зацікавлений", - сказав Пономарьов.

Він також зазначив, що Тюрін є одним з найвідоміших кримінальних авторитетів Росії, який претендує на звання "кримінального короля російського світу".

Нагадаємо, ГПУ завершила розслідування вбивства Вороненкова. За версією слідства, замовником убивства був колишній чоловік Максакової, російський кримінальний авторитет Володимир Тюрін (він же "Тюріков"), підконтрольний ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram