ГоловнаПолітика

Україна відмовила в притулку травесті-діві Мадам Жу Жу

Суд прийшов до висновку, що вона добровільно покинула країну походження в пошуках кращої долі.

Україна відмовила в притулку травесті-діві Мадам Жу Жу
Эдвард Тарлецкий, известный как Мадам Жужу
Фото: citydog.by

Україна відмовилася надати політичний притулок організатору гей-парадів у Білорусі, громадському активісту і журналісту Едварду Тарлецькому, відомому також як травесті-діва Мадам Жу Жу.

Про це стало відомо з матеріалів Окружного адміністративного суду Києва, де розглядався позов Тарлецького до Державної міграційної служби.

Білорус приїхав в Україну 4 серпня 2009 року, а 5 жовтня 2016 року попросив політичного притулку. У своїй заяві-анкеті в Міграційну службу Тарлецький вказав, що був змушений покинути свою країну з політичних і соціальних причин, оскільки він організовував гей-паради в Мінську і виступав проти дискримінації сексуальних меншин.

"Крім того, позивач вказав, що був відправлений у психіатричну лікарню з діагнозом "шизофренія" через те, що він працював травесті-дівою в клубах. Серед іншого, позивач вказав, що він не може повернутися у свою країну, оскільки його відправлять у в'язницю , де будуть порушені його права і буде неминуче сексуальне знущання", - сказано в судовому рішенні.

Міграційна служба не знайшла підстав для надання Тарлецькому статусу біженця, і він пішов до суду.

Суд не знайшов доказів примусових заходів медичного характеру активіста в психіатричному закладі, а також підтвердження відкриття проти нього кримінальних справ у Білорусі. Крім того, Міграційна служба вказала в суді, що позивач має заробіток в Україні, оскільки виступає як травесті-діва під псевдонімом Мадам Жу Жу.

"З огляду на вищевикладене, суд прийшов до висновку, що позивач добровільно покинув країну походження в пошуках кращої долі і прагне підвищити рівень матеріального добробуту і поліпшити умови праці і свій рівень життя", - вирішив суд.

Тож 3 жовтня 2017 року суд визнав законним рішення Міграційної служби та відмовив Тарлецькому в наданні політпритулку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram