ГоловнаПолітика

ПА НАТО проголосувала за розширення допомоги Україні в сфері інформаційної безпеки

Країни альянсу створять підрозділ для боротьби з пропагандою.

ПА НАТО проголосувала за розширення допомоги Україні в сфері інформаційної безпеки

Парламентська асамблея НАТО прийняла резолюцію з інформаційної безпеки про розширення допомоги країнам-партнерам, у тому числі України, повідомила голова постійної делегації в ПА НАТО народний депутат України з фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Фриз.

"Парламентська асамблея НАТО на своєму засіданні в понеділок у Бухаресті прийняла резолюцію з інформаційної безпеки, яка передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, зокрема Грузії, Молдові та Україні", - розповіла Фриз агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Резолюція встановлює, що країни-члени НАТО повинні розробити і створити спеціальні підрозділи у взаємодії з приватними медіа-компаніями для постійного моніторингу появи помилкових новин, ворожої пропаганди і протидії їм.

Резолюція закликає збільшити фінансування інститутів Альянсу та спільних установ в інформаційній сфері, зокрема відділ громадської дипломатії НАТО і відповідних центрів компетенції (COE).

Документ передбачає ревізію майданчиків інститутів НАТО і збройних сил країн-членів у соціальних мережах з метою підвищення рівня стратегічних комунікацій. Структури альянсу повинні забезпечити обмін досвідом щодо захисту виборчих кампаній, політичних партій і виборчих комісій від кібератак, забезпечити модернізацію журналістських стандартів у відповідь на загрозу з боку фейкових новин і акцентувати увагу на важливості перевірки фактів, незалежної розслідувальної журналістики.

Парламентська асамблея НАТО об'єднує парламенти країн-членів Північноатлантичного альянсу, а також делегації парламентів з низки інших країн. Україна представлена в асамблеї як асоційований член.

Нинішня осіння сесія ПА НАТО проходить у Бухаресті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram