ГоловнаПолітика

Тука звинуватив "Самопоміч" і "Батьківщину" в піарі на законах про Донбас

"Якби всі бажання були втілені в законопроекті, все одно відбулися б якісь акції".

Тука звинуватив "Самопоміч" і "Батьківщину" в піарі на законах про Донбас
Георгий Тука
Фото: Макс Левин

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука звинуватив партії "Самопоміч" і "Батьківщина" в піарі на законах про Донбас.

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна, присвяченому законопроектам №7163 і №7164, які були прийняті наприкінці минулого тижня.

"Я вважаю величезною пропагандистською поразкою України те, що навколо цього законопроекту протягом двох-трьох місяців було піднято настільки високий політичний градус протистояння. Я бачу в цьому винятково політичні спекуляції. Не більше і не менше. На мою думку, це було зроблено навмисно. Якби всі бажання, які спадають на думку фракції "Самопоміч" і "Батьківщині", були втілені в тілі законопроекту, все одно відбулися б якісь акції, тому що мета цих акцій - самопіар", - сказав він.

Він нагадав, що, наприклад, питання Криму та його статусу як окупованої території було врегульовано ще в 2014 році. "І це наполегливе бажання залучити згадку про Крим у законопроект [№7163], який прийнятий у першому читанні, я вважаю або непорозумінням, або вкотре, щоб підняти градус політичних протистоянь", - сказав Тука.

Також заступник міністра вважає, що світовій спільноті не особливо потрібне визнання Росії агресором у внутрішньому законодавстві України. На його думку, на Заході звертають увагу на докази, а не визначення в законах. "Винятково на фактах, а не політичних уподобаннях нашого парламенту, будуть завірятися факти агресії, окупації і після цього, сподіваюся, буде відбуватися відшкодування збитків як державі Україна, так і її громадянам", - сказав Тука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram